FIFA keurt beide kandidaten voor organisatie WK 2026 goed

2 June 2018

In: Sport
Comments: 0

Zaterdag 2 juni 2018 – De wereldvoetbalbond FIFA heeft de twee kandidaten voor de organisatie van het WK in 2026 goedgekeurd. Zowel Marokko als het gecombineerde ‘bid’ van de Verenigde Staten, Canada en Mexico voldoet aan de minimale eisen die worden gesteld. De leden van de FIFA kiezen op 13 juni tijdens het congres in Moskou, een dag voordat het WK in Rusland van start gaat, waar het mondiale toernooi over acht jaar wordt gehouden.

Inspecteurs van de FIFA bezochten de afgelopen maanden Marokko en de drie Amerikaanse landen die samen het WK willen organiseren. Voor het toernooi in 2026 wordt het deelnemersveld uitgebreid van 32 naar 48 landen.

Het ‘bid’ van de Verenigde Staten, Canada en Mexico scoort op de belangrijkste punten die zijn onderzocht aanzienlijk beter dan Marokko. Aan een WK in het Noord-Afrikaanse land kleven aanzienlijk meer risico’s, concluderen de FIFA-inspecteurs.

-NU.nl/ANP-