FIFA wijst Maradona op voorbeeldfunctie tijdens WK

30 June 2018

In: Sport
Comments: 0

Zaterdag 30 juni 2018- De FIFA heeft Diego Maradona nog maar eens gewezen op zijn voorbeeldfunctie in het voetbal. De Argentijn misdroeg zich dinsdagavond tijdens het laatste groepsduel van zijn land met Nigeria (2-1 winst).

De 57-jarige Maradona trok tijdens de spannende wedstrijd in Sint-Petersburg de nodige aandacht. ‘Pluisje’ stak onder meer zijn middelvingers op en viel ineens in slaap. Ook deed hij een dansje met een vrouw die bij hem op de tribune zat.

Na het duel moest Maradona onder begeleiding de tribune verlaten, omdat hij niet meer op zijn eigen benen kon staan. Volgens de voetballegende kwam dat door nekklachten en een evenwichtsstoornis, maar FIFA-directeur Colin Smith vond het desondanks nodig om Maradona tot de orde te roepen.

“Oud-spelers die historie hebben geschreven in het voetbal, hebben een bepaalde rol te vervullen. Dat geldt natuurlijk ook voor Maradona, één van de grootste voetballers die ooit heeft geleefd”, zei Smith op een persconferentie, waarop hij meldde dat de FIFA op de hoogte is van het gedrag van Maradona.
“We verwachten dat alle spelers, oud-spelers, het personeel en de fans zich op een respectvolle manier zullen gedragen op het WK.”

Door de nipte overwinning van Argentinië op Nigeria plaatste de vicewereldkampioen van vier jaar geleden zich voor de achtste finales. ‘La Albiceleste’ komt zaterdag al in actie tegen Frankrijk, dat zich als winnaar van groep C bij de laatste zestien voegde. Maradona zal normaal gesproken weer op de tribune zitten.

-NU.nl/ ANP/ AFP-