Finale Italiaanse Super Cup in Saoedi-Arabië

7 June 2018

In: Sport
Comments: 0

Donderdag 7 juni 2018 – De wedstrijd tussen landskampioen Juventus en verliezend bekerfinalist AC Milan zal in Saoedi-Arabië worden gespeeld. Dat bevestigden de Saoedische autoriteiten. De Super Cup wordt drie van de komende vijf keer op het Arabisch schiereiland gespeeld.

De Arabieren, die het op Twitter hadden over de finale van de Serie A, zouden zo’n 7 miljoen euro betalen voor de Italiaanse Super Cup. Het is de tiende keer dat het duel in het buitenland wordt gespeeld. De eerste keer was in 1993. Toen kwamen in Washington DC 25.000 mensen af op het treffen tussen AC Milan en Torino. Er werd later ook gevoetbald in China, Libië en Qatar. Afgelopen seizoen werd de Super Cup in het olympisch stadion in Rome gehouden.

De wedstrijd tussen Juventus en AC Milan stond aanvankelijk op 12 augustus gepland, maar is nu wellicht vanwege de hitte verschoven naar half januari 2019.

-Algemeen Dagblad-