Frankrijk dankzij videoarbiter én doellijntechnologie langs Australië op WK

16 June 2018

In: Sport
Comments: 0

Zaterdag 16 juni 2018 – Bondscoach Bert van Marwijk is het WK zaterdag met Australië in mineur begonnen. De ‘Socceroos’ boden het op papier veel sterkere Frankrijk uitstekend partij, maar verloren toch met 2-1 in Kazan.

De Franse treffers kwamen met hulp van de videoarbiter én doellijntechnologie tot stand.
Vroeg in de tweede helft kwamen de Fransen door een benutte strafschop van Antoine Griezmann – gegeven op advies van de videoarbiter – op voorsprong, maar dankzij een penalty van Mile Jedinak werd het al snel weer gelijk.

Frankrijk overtuigde eigenlijk geen moment, maar voorkwam toch een Australische stunt door een bekeken boogbal van Paul Pogba. Aan de hand van doellijntechnologie was te zien dat de bal via de onderkant van de lat de doellijn was gepasseerd.

Nu gaande in groep C: Peru – Denenmarken.

-NU.nl/ ProShots-