Frankrijk naar achtste finales WK door zege op uitgeschakeld Peru

21 June 2018

In: Sport
Comments: 0

Donderdag 21 juni 2018- Frankrijk heeft zich donderdag als derde land geplaatst voor de achtste finales van het WK. De titelkandidaat won zonder te overtuigen van Peru (1-0), dat na twee verloren groepswedstrijden kansloos is voor een plek in de volgende ronde.
Kylian Mbappé kroonde zich in Jekaterinenburg tot matchwinner. De aanvaller van Paris Saint-Germain tekende in de 34e minuut met zijn eerste WK-treffer voor het enige doelpunt van de wedstrijd.

Frankrijk speelde net als in zijn eerste wedstrijd tegen Australië (2-1-winst) nog niet groots, maar de wereldkampioen van 1998 is met zes punten uit twee duels wel door naar de tweede ronde.

In groep A verzekerden gastland Rusland en Uruguay zich woensdag al van een plek bij de laatste zestien. Peru – dat voor het eerst sinds 1982 meedoet aan het WK – voegt zich bij Marokko, Egypte en Saoedi-Arabië als ploegen die na twee groepsduels al uitgeschakeld zijn.

-NU.nl/ ProShots-