Gastland Rusland begint WK met klinkende zege op Saoedi-Arabië

14 June 2018

Donderdag 14 juni 2018 – Rusland is het WK in eigen land uitstekend begonnen. Het gastland won donderdag de openingswedstrijd in Moskou tegen Saoedi-Arabië met groot verschil: 5-0.

Yury Gazinsky bezorgde de Russen al na twaalf minuten een droomstart door voor de 1-0 te zorgen. Vlak voor rust verdubbelde Denis Cheryshev de score, waarna Artem Dzyuba halverwege voor 3-0 zorgde.
Cheryshev schoot in blessuretijd van afstand ook nog de 4-0 binnen, waarna Aleksandr Golovin er uit een vrije trap zelfs 5-0 van maakte.

Rusland zette daarmee een traditie voort, want een gastland verloor nog nooit het eerste duel op een WK. Saoedi-Arabië wacht al sinds 1994 op een zege op een WK.

Door de overwinning komt Rusland automatisch aan kop in groep A. Uruguay en Egypte, de andere twee landen in de groep, komen vrijdag pas in actie.