Geen Odesur medailles voor Jaïr Tjon En Fa

2 June 2018

In: Sport
Comments: 0

Zaterdag 2 juni 2018 – Het is Jaïr Tjon En Fa niet gelukt vrijdagavond een medaille te winnen tijdens de elfde Zuid-Amerikaanse Spelen in Bolivia. Hij eindigde als vierde op zijn favoriete onderdeel, de 200 meter sprint. Tjon En Fa werd in twee races geklopt door de Colombiaan Kevin Quintero die daardoor beslag legde op de bronzen medaille.

In de eerste race werd de Surinamer gediskwalificeerd omdat hij bij een inhaalmanoeuvre van zijn tegenstander buiten de baan ging. Quintero won daarna de tweede race. Ook vrijdagmiddag in de halve finales had de 23-jarige Tjon En Fa verloren van een Colombiaan, favoriet Fabian Puerta Zapata.
Door twee van de drie races te winnen hield Puerta Zapata Tjon En Fa uit de finale. De Colombiaan legde beslag op de titel.

Tjon En Fa staat vandaag weer op de baan. Op schema staat dan de keirin. Dat wordt het slotonderdeel voor de Surinamer die bezig is aan de ‘Sprint to Tokyo’, de missie die erin moet resulteren dat hij zich kwalificeert voor de Olympische Spelen van 2020 in Tokio, Japan.

-de Ware Tijd-