Guno Burleson winnaar Pan-Amerikaans damkampioenschap 2018

10 June 2018

In: Sport
Comments: 0

Zondag 10 juni 2018 – Guno Burleson, nu GMI, is zaterdag winnaar geworden van het Pan-Amerikaans damkampioenschap 2018 dat gehouden is in Willemstad, Curaçao. De Surinaamse topdammer wist in de 9e ronde de Frans-Guyanees Amoni Afonsoewa te verslaan.

Met dit kampioenschap heeft Burleson ook zijn deelnameticket naar Rusland voor het Wereldkampioenschap dammen 2019 veiliggesteld en heeft hij bij deze ook de titel van Groot Meester Internationaal (GMI) in de wacht kunnen slepen. Burleson eindigde na negen speelrondes met vijf overwinningen en vier remise wedstrijden (14 punten). Vermeldenswaard is dat Guno Burleson voor de tweede keer Pan-Am damkampioen is geworden in zijn carrière.

Ook Arief Salarbaks deed het uitstekend op dit groot toernooi en eindigde op de vijfde plaats. Jammer nog net niet goed genoeg voor een plek op WK dammen 2019 in Rusland. Salarbaks moest zaterdag barrages afwerken, omdat hij samen met Derby Martes, Igor Rybakov, Allan Igor Morena Silva GMI en Walter Rodrigues op 12 punten eindigde. Na de barrages trok de Braziliaan Allan Igor Morena Silva GMI aan het langste eind en mag ook hij naar het WK in Rusland. Derby Martes en Igor Rybakov eindigden respectievelijk op de derde om vierde plaats.

Aan dit Pan-Am damkampioenschappen deden er maar liefst 34 dammers mee uit 14 verschillende landen. Slechts de kampioen en semikampioen konden een WK ticket naar Rusland bemachtigen.

-SMEsport/ Foto’s: google-