Gylan Watamaleo schiet Suriname naar overwinning in Fiba Americup

26 June 2018

In: Sport
Comments: 0

Dinsdag 26 juni 2018- Dankzij een at-the-buzzer basket van Gylan Watamaleo boekte Suriname maandag een 69-67 overwinning op Grenada, de tweede overwinning van het gastland in evenveel wedstrijden tijdens de Fiba Americup 2021 Caribbean pre-qualifier.
De pointguard heeft in zijn carriere cruciale shots gescoort maar geen van ze komt in de buurt van die van maandagavond tegen Grenada.

Overvallen door emoties lukte het Watamaleo eerst bijna geen woord uit zijn keel te krijgen. “Ik moest even bijkomen”, kon hij er naderhand nog om lachen.
“Deze was voor Suriname. Ik zag dat ik een shot kon maken voordat the buzzer afging. Het voelde goed toen het mijn hand verliet en het ging er ook in”, beschreef Watamaleo de winnende doelpoging. Na een valse start waarbij de nationale mannenbasketbalselectie tegen het einde van de eerste periode al tegen een achterstand van twaalf punten aankeek veerden de Tigri’s terug door de stand bij rust 33-33 gelijk te trekken.

Niet alleen scoorde Watamaleo de belangrijkste basket maar hij leidde Suriname ook met dertien punten terwijl teamgenoot Xavier Elburg twaalf punten bijdroeg. Williams en Daniel Regis scoorden 23 om 21 punten voor Grenada dat zijn tweede wedstrijd op rij verloor.

Overige uitslagen:
Antigua-Montserrat 87-66
Barbados-Bermuda 87-78
Guyana-Sint Vincent en de Grenadines 104-102 (double-overtime)

Schema vandaag:
Sint Lucia-St-Grenada (14:15 uur)
Haiti-Montserrat (16:30 uur)
Antigua-Barbados (18:45 uur)
Suriname-Sint Vincent en de Grenadines (21:00 uur)

-dwtonline/foto: google-