Iran mag door boycot VS op WK niet met Nike spelen

4 June 2018

In: Sport
Comments: 0

Maandag 4 juni 2018 – Sommige voetballers van Iran moeten voor het WK vast gaan wennen aan een ander paar voetbalschoenen, want in Rusland mogen ze geen Nike’s dragen. Dat heeft alles te maken met de handelsboycot van de Verenigde Staten.
Het Amerikaanse concern mag door de boycot geen schoenen of kleding aan Iran leveren. Het Duitse Adidas verzorgt voor het WK de shirtjes.

Voor Alireza Jahanbakhsh en Reza Ghoochannejhad vormt de boycot geen probleem, omdat de twee eredivisiespelers gewoonlijk met Adidas spelen. Maar voor Saman Ghoddos bijvoorbeeld wel. De aanvallende middenvelder van Östersunds FK heeft een sponsorcontract bij Nike. Hij speelde eind maart in Tunesië met Iran in Nike-schoenen. Volgens het Amerikaanse bedrijf zullen zo’n zestig procent van de spelers op het WK hun kicksen dragen.

-Algemeen Dagblad-