Japan wint verrassend van tiental Colombia op WK

19 June 2018

In: Sport
Comments: 0

Dinsdag 19 juni 2018 – Japan heeft dinsdag voor een verrassing gezorgd op het WK in Rusland. De Aziaten wonnen hun eerste groepswedstrijd knap met 2-1 van Colombia.

Shinji Kagawa (strafschop) en Yuya Osaka zorgden er in respectievelijk de zesde en de 73e minuut voor dat Japan op voorsprong kwam. Tussendoor had Juan Fernando Quintero Colombia in de 39e minuut op gelijke hoogte gebracht.

Japan stond bijna het hele duel met één man meer op het veld na een rode kaart voor de Colombiaanse middenvelder Carlos Sánchez, die met een opzettelijke handsbal verantwoordelijk was voor het weggeven van de strafschop.

Naast Japan en Colombia maken ook Polen en Senegal deel uit van poule H. Die twee landen staan nu tegenover elkaar in Moskou.

-NU.nl/ ANP-