Kane helpt Engeland met late treffer aan zege op Tunesiƫ

18 June 2018

Maandag 18 juni 2018 – Engeland is maandag op het WK tegen TunesiĆ«, ternauwernood aan puntenverlies ontsnapt. De ploeg van bondscoach Gareth Southgate won dankzij een treffer van Harry Kane pas in de slotfase van TunesiĆ«: 2-1.

Kane schoot de Engelsen in het door muggen overspoelde Volgograd al na tien minuten op voorsprong, maar Tunesiƫ kwam na ruim een half uur verrassend op gelijke hoogte. Ferjani Sassi schoot een strafschop raak.

Tunesiƫ leek na het puntenverlies van Argentiniƫ, Braziliƫ en wereldkampioen Duitsland voor de volgende verrassing op het WK te zorgen, maar Kane voorkwam dat in blessuretijd met zijn tweede treffer.

Engeland speelt zondag het tweede groepsduel. Daarin is Panama de tegenstander. Dat land verloor eerder op maandag met 3-0 van Belgiƫ, dat zaterdag Tunesiƫ treft.