Kolarov schiet Servië met prachtige vrije trap naar zege op Costa Rica

18 June 2018

In: Sport
Comments: 0

Zondag 17 juni 2018 – Servië is het WK zondag begonnen met een nipte overwinning. De ploeg van bondscoach Mladen Krstajic was in groep E met 1-0 te sterk voor Costa Rica.
Aleksandar Kolarov zorgde na rust met een prachtige vrije trap voor de enige treffer in de Samara Arena. Costa Rica zocht in de slotfase nog naar de gelijkmaker, maar Servië hield ondanks enkele hachelijke momenten stand.

Bij de Serviërs kregen onder anderen voormalig Eredivisie-spelers Dusan Tadic, Nemanja Matic en doelman Vladimir Stojkovic een basisplek, terwijl Filip Kostic twintig minuten voor tijd zijn opwachting mocht maken. Bij Costa Rica stond Bryan Ruiz als aanvoerder aan de aftrap.

Servië hoopt voor het eerst in de historie de knock-outfase van een WK te bereiken. Acht jaar geleden in Zuid-Afrika strandde het Balkanland in de groepsfase en in 2014 wist Servië zich niet te plaatsen.

-NU.nl/ ANP-