Kroatiƫ schakelt IJsland uit en gaat als groepswinnaar verder op WK

26 June 2018

In: Sport
Comments: 0

Dinsdag 26 juni 2018- IJsland is er dinsdag niet in geslaagd de achtste finales te bereiken op het WK. De ploeg van bondscoach Heimir Hallgrƭmsson verloor de laatste groepswedstrijd met 1-2 tegen Kroatiƫ, dat zich daardoor de winnaar van groep D mag noemen.

Milan Badelj schoot tien minuten na rust de openingstreffer binnen namens Kroatiƫ. Gylfi Sigurdsson maakte een kwartier voor tijd nog wel gelijk door een strafschop te benutten, maar Ivan Perisic bezorgde IJsland in de laatste minuut alsnog een nederlaag.

De Noord-Europanen hadden in ieder geval moeten winnen van Kroatiƫ om in de race te blijven voor een plek bij de laatste zestien. Ze waren in dat geval nog wel afhankelijk van de andere wedstrijd in groep D tussen Argentiniƫ en Nigeria.

IJsland, dat de groepsfase begon met een gelijkspel tegen Argentiniƫ en daarna verloor van Nigeria, slaagde er zo niet in de stunt van twee jaar geleden op het EK een vervolg te geven. De ploeg van Hallgrƭmsson reikte destijds in Frankrijk tot de kwartfinales.

Kroatiƫ won al zijn groepswedstrijden en neemt het in de achtste finales van het WK op tegen Denemarken, de nummer twee van groep C.

-NU.nl/ ProShots-