Kroos schiet Duitsland in blessuretijd naar cruciale zege op Zweden

23 June 2018

In: Sport
Comments: 0

Zaterdag 23 juni 2018- Duitsland heeft zaterdag bij het WK in Rusland in extremis een cruciale zege op Zweden geboekt. Door een goal in de 95e minuut won de regerend wereldkampioen met 2-1 en heeft de ploeg kwalificatie voor de achtste finales nog in eigen hand.

Toni Kroos maakte diep in de blessuretijd uit een vrije trap de winnende treffer en zorgde daardoor voor een wonderbaarlijke ontsnapping voor de titelverdediger, die de laatste tien minuten met een man minder speelde.

Duitsland en Zweden hebben nu beide drie punten. Mexico, dat eerder zaterdag met 2-1 van Zuid-Korea won, gaat met zes punten aan kop in de groep.

De ‘Mannschaft’ moest in de slotfase met tien man verder, nadat verdediger Jérôme Boateng zijn tweede gele kaart had gekregen. Met een gelijkspel balanceerde Duitsland op de rand van uitschakeling, maar Kroos zorgde in de laatste seconden voor enorme opluchting en een aanzienlijk beter uitzicht op een vervolg in Rusland.

De ploeg van bondscoach Joachim Löw sluit de groepsfase woensdag af tegen het puntloze Zuid-Korea. Zweden speelt dan tegen Mexico, dat vorige week voor een daverende verrassing zorgde door de Duitsers met 1-0 te verslaan.

-NU.nl/ ANP-