Lozano schiet Mexico naar zeer verrassende WK-zege op Duitsland

18 June 2018

In: Sport
Comments: 0

Zondag 17 juni 2018 – Mexico heeft zondag in zijn eerste groepswedstrijd op het WK direct voor een daverende verrassing gezorgd. De ploeg van bondscoach Juan Carlos Osorio was na een spectaculaire wedstrijd in Moskou met 1-0 te sterk voor regerend wereldkampioen Duitsland.

PSV-aanvaller Hirving Lozano kroonde zich met een doelpunt in de eerste helft tot matchwinner in het Luzhniki Stadion. Duitsland kreeg na rust nog enkele goede kansen, maar de ploeg van bondscoach Joachim Löw slaagde er niet meer in de gelijkmaker aan te tekenen.

Bij Mexico schreef routinier Rafael Márquez historie door na 74 minuten het veld op te komen. De 39-jarige verdediger heeft nu op vijf WK’s (2002, 2006, 2010, 2014 en 2018) speelminuten gemaakt en is pas de derde speler ooit die daarin slaagt. Zijn landgenoot Antonio Carbajal en de Duitser Lothar Matthäus gingen hem voor.

Lozano en ex-PSV’ers Andrés Guardado en Héctor Moreno stonden wel namens Mexico aan de aftrap, terwijl Manuel Neuer ‘gewoon’ het doel van Duitsland verdedigde. De keeper van Bayern München miste een groot deel van het seizoen door een voetblessure, maar is op tijd fit om mee te doen aan het WK.

De andere wedstrijd in groep F gaat tussen Zweden en Zuid-Korea en wordt maandag om 09.00 uur Surinaamse tijd gespeeld.

-NU.nl/ Getty Images-