Marokko door eigen doelpunt in extra tijd onderuit tegen Iran op WK

15 June 2018

In: Sport
Comments: 0

Vrijdag 15 juni 2018 – Marokko is in zijn eerste groepswedstrijd op het WK tegen een zure nederlaag aangelopen. De ploeg van bondscoach Hervé Renard ging vrijdag in Sint-Petersburg met 0-1 onderuit tegen Iran door een eigen doelpunt in de extra tijd.

Aziz Bouhaddouz kopte de bal in de vijfde minuut van de blessuretijd bij een vrije trap van Iran in eigen doel, waardoor Marokko zijn eerste WK-duel in twintig jaar op de valreep verloor.

Hakim Ziyech en Karim El Ahmadi speelden de hele wedstrijd mee bij Marokko, waar Nordin Amrabat een kwartier voor tijd gewisseld werd voor zijn broer Sofyan Amrabat. Bij Iran deed Eredivisie-topscorer Alireza Jahanbakhsh tot vijf minuten voor tijd mee.

Door de zege gaat Iran met drie punten aan kop in groep B. Marokko bezet zonder punten de laatste plaats.

-NU.nl/ ProShots-