Marokko uitgeschakeld op WK na nederlaag tegen Portugal

20 June 2018

In: Sport
Comments: 0

Woensdag 20 juni 2018- Marokko is uitgeschakeld op het WK in Rusland. De Noord-Afrikanen gingen woensdag in Moskou in hun tweede duel in groep B met 1-0 onderuit tegen Portugal, waardoor een plek in de achtste finales niet meer mogelijk is.

Een vroege goal van Cristiano Ronaldo werd Marokko fataal in het Luzhniki Stadion, nadat Iran vrijdag ook al met 1-0 te sterk was voor de ploeg. Net als tegen de Iraniërs was Marokko wel de betere ploeg, maar dat leverde geen punten op. 

Maandag speelt Marokko nog wel tegen Spanje, maar daarbij staat alleen voor de Spanjaarden een plek in de volgende ronde op het spel. Spanje begon het WK met een 3-3-gelijkspel tegen Portugal en neemt het vandaag om 15.00 uur eerst nog in Kazan op tegen Iran.

Marokko kan er tegen Spanje alleen nog voor zorgen dat het niet puntloos het WK verlaat. De ‘Leeuwen van de Atlas’ wisten zich voor het eerst in twintig jaar te plaatsen voor het WK, nadat ze in 1998 in Frankrijk ook in de groepsfase werden uitgeschakeld.

-NU.nl/ ANP-