Mbappé leidt Frankrijk met zege op Argentinië naar kwartfinales WK

30 June 2018

In: Sport
Comments: 0

Zaterdag 30 juni 2018- Frankrijk heeft zaterdag als eerste land de kwartfinales bereikt op het WK. De equipe van bondscoach Didier Deschamps was mede dankzij een uitblinkende Kylian Mbappé te sterk voor Argentinie: 4-3.

Antoine Griezmann zette ‘Les Bleus’ al na tien minuten op voorsprong uit een strafschop, maar Angel Di Maria maakte vlak voor rust gelijk. Argentinië kwam via Angel Mercado zelfs op 1-2, maar door treffers van Benjamin Pavard en twee van Mbappé kwam Frankrijk op 4-2. Sergio Aguero bepaalde de eindstand diep in blessuretijd op 4-3.

Voor Argentinië komt zo een roemloos einde aan een toch al teleurstellend toernooi. Het Zuid-Amerikaanse land wist maar ternauwernood de groepsfase te overleven, na onder meer een gelijkspel tegen IJsland en een nederlaag tegen Kroatië.

Frankrijk treft vrijdag in de kwartfinales de winnaar van het duel tussen Uruguay en Portugal. Die wedstrijd is om 15.00 uur.

-NU.nl/ ProShots-