Messi noemt gemiste strafschop tegen IJsland ‘pijnlijk’

17 June 2018

In: Sport
Comments: 0


Zaterdag 16 juni 2018 – Lionel Messi baalde zaterdag stevig van zijn gemiste strafschop tegen IJsland in de eerste groepswedstrijd op het WK. Argentinië bleef mede daardoor verrassend op een teleurstellend 1-1 gelijkspel steken.

“Die gemiste strafschop was pijnlijk”, wond de sterspeler van FC Barcelona er na afloop in de catacomben van het Spartakstadion in Moskou, geen doekjes om.
Messi kreeg in de 64e minuut de uitgelezen kans om Argentinië op een 2-1 voorsprong te schieten, maar hij schoot de bal vanaf elf meter te slap in waardoor doelman Hannes Halldorsson redding kon brengen.

Het was ook gelijk één van de spaarzame mogelijkheden voor de Argentijnen, die grote delen van het duel een stroeve indruk maakte.

“Maar we hoeven ons geen zorgen te maken. Het toernooi is pas net begonnen en we wisten dat het niet makkelijk zou worden”, weigerde Messi zichzelf de put in te praten.
“We waren desondanks wel superieur aan IJsland en hebben van alles geprobeerd om aan het langste eind te trekken, maar het lukte simpelweg niet.”

-NU.nl/ ANP-