Michael Klein: “Zwemmen moet nummer 1 sport worden in Suriname”

13 June 2018

In: Sport
Comments: 0

Woensdag 13 juni 2018– In navolging van het beleefdheidsbezoek van Renzo Tjon A Joe, in verband met zijn behaalde Gouden en Bronzen Medailles op de ODESUR, heeft een vertegenwoordiging van de Surinaamse Zwembond (SZB) onder leiding van Voorzitter Michel Klein een kennismakingsbezoek gebracht aan de Minister van Sport- en Jeugdzaken. De Voorzitter was vergezeld van de Secretaris Binnenlandse Zaken Saskia Bendter.

Tijdens dit gesprek heeft de voorzitter de minister geïnformeerd over de visie van de bond en hun beleid voor de komende jaren. Het streven is erop gericht zwemmen tot de nummer 1 sport binnen Suriname te maken. Afgeleid van deze visie werd met trots aan de minister verteld dat bij de viering van het 65-jarig bestaan van de SZB onlangs, 64 cursisten uit Paramaribo en 16 uit Nickerie een zweminstructeurs-diploma in ontvangst mochten nemen. De opleiding is na 30 jaren gedraaid.

Met evenveel trots vertelde de zwembondsvoorzitter dat de bond in de 65 jaren voor het eerst een eigen secretariaat in gebruik heeft mogen nemen. “Allemaal randvoorwaarden voor het willen realiseren van de Zwemsport, vandaar dat er de komende tijd veel aandacht besteed zal worden aan kaderopleiding” zegt Klein.

Minister Lalini Gopal heeft het bestuur bedankt voor het willen delen van hun visie en plannen. Zij was vooral ingenomen dat district zwemmen, waar er ook veel jongeren met talent te vinden is, een belangrijk onderdeel is van de beleidsvisie van de SZB. Ook is de minister zeer blij te horen dat er grote belangstelling is in Nickerie voor het oprichten van zwemscholen en verenigingen. De minister vroeg aan het bestuur om met dezelfde energie en enthousiasme te werken aan het institutionaliseren van de zwemsport in de overige districten. Het ministerie zal zeker de ondersteuning geven waar nodig en mogelijk. Zeker als het om programma’s gaat van jeugdigen die al vroeg georganiseerd aan de zwemsport willen doen.

Voorzitter klein was bijzonder ingenomen met de inzichten van de minister en vroeg aan haar de aandacht voor deelname van Suriname aan de Goodwill Swim Meet op Barbados in augustus dit jaar, alsook de ondersteuning voor hun vrijwel totaal uitgevallen tijdregistratiesysteem. Suriname zal volgend jaar het gastland zijn van de Goodwill Swim Meet en daarbij is een FINA approved tijdregistratiesysteem van essentieel belang.

-ministerie van Sport en Jeugdzaken-