Miguel van Assen wint goud voor Suriname tijdens Odesur

8 June 2018

In: Sport
Comments: 0

Vrijdag 8 juni 2018 – Miguel van Assen heeft donderdag tijdens de elfde Zuid-Amerikaanse Spelen in Cochabamba, Bolivia de gouden medaille behaald. De atletiekvereniging Marwina atleet deed dat in stijl door een nieuw Odesur-record te vestigen.

Van Assen was met zijn laatste sprong op het onderdeel hink-stap-springen goed voor een afstand van 16,81 meter (Odesur record). De afstanden bij zijn eerste drie beurten waren 16,43, 16,21 en 16,56 meter. Mateus de Sa uit Brazilie was met een afstand van 16,76 meter goed voor zilver. De Venezolaan Leondan Ramos pakte met een sprong van 16,23 meter het brons.

Namens het ministerie van Sport- en Jeugdzaken, brengt minister Lalini Gopal vol trots en enthousiasme de felicitaties uit aan de totale Surinaamse gemeenschap, in het bijzonder Miquel van Assen voor het behalen van goud. Het wordt steeds weer bewezen dat de Surinaamse sporters goed blijven presteren op internationaal niveau.

Het ministerie zal de Surinaamse sporters blijven ondersteunen waar mogelijk en kijkt ook zeker uit naar mogelijkheden om het beoefenen van topsport verder te blijven ontwikkelen.

Voor Suriname is dit de tweede gouden medaille op deze elfde Zuid-Amerikaanse Spelen. Vorige week wist Renzo Tjon A Joe goud te winnen op de 50 meter vrije slag zwemmen. Daarna won Tjon A Joe het brons bij de 100 meter vrije slag.

-Vereniging van Sport Journalisten in Suriname/ SMEsport/ ministerie Sport en Jeugdzaken-