Nadal oppermachtig naar elfde eindzege op Roland Garros

11 June 2018

In: Sport
Comments: 0

Maandag 11 juni 2018 – De koning van het gravel gooide zijn armen zondagochtend in de lucht. Rafael Nadal (32) had net het verwachte, maar ook onmogelijke gedaan: hij won voor de elfde keer in dertien jaar tijd de finale van Roland Garros.
In de finale was de Spanjaard in drie sets te sterk voor de 24-jarige Oostenrijker Dominic Thiem, de prins van het gravel: 6-4, 6-3, 6-2.

Thiem komt daarmee in een rijtje Mariano Puerta, Roger Federer (vier keer), Robin Söderling, Novak Djokovic (twee keer), David Ferrer en Stan Wawrinka. Zij werden de afgelopen dertien jaar in de finale van Roland Garros allemaal verslagen door Rafael Nadal, die elf van zijn elf finales in Parijs won.

Alleen in 2009 (in de vierde ronde uitgeschakeld door Robin Söderling) en 2016 (derde ronde vanwege blessure) won de tennisser uit Manacor niet in de Franse hoofdstad.

-Algemeen Dagblad-