Odesur 2018: Jaïr Tjon En Fa haalt A-finale niet

3 June 2018

In: Sport
Comments: 0


Zondag 3 juni 2018 – Jaïr Tjon En Fa heeft de A-finale op het onderdeel keierin tijdens de elfde Zuid-Amerikaanse Spelen in Bolivia niet gehaald. In zijn serie eindigde hij op de vijfde plaats. Slechts de nummers 1, 2 en 3 gaan door naar de A-finale en strijden om de eerste tot en met de zesde plaats.

Jaïr is verwezen naar de B-finale en zal dus rijden om de zevende tot en met de twaalfde plaats. Tot een halve ronde voor de finish kon hij de kopgroep nog bijbenen, maar daarna viel hij terug en werd hij vijfde. De winnaar van zijn heat werd de Venezolaan Hersony Canelon, terwijl Kevin Quintero van Colombia op de tweede plaats eindigde. De grote favoriet, Fabian Puerta werd winnaar in de andere heat.

De rest van de Surinaamse delegatie is zaterdagochtend aangekomen aan in Cochabamba. Ze werden in het atleten dorp ontvangen door de voorzitter van het SOC Ramon Tjon A Fat en delegatieleider Desire Eendragt. Het gaat om de worstelaar Abdoel Rehiem Mohamed en zijn coach Michel Nathoe, Hink-stap-springer Miguel van Assen en coach Raymond Gilson, Taekwondoka Tosh van Dijk en zijn coach Ronny Jackson. Atlete Sunayna Wahi komt vanuit de Verenigde Staten en sluit zich de komende week aan bij de delegatie. De schutter Sahil Jaggernath en zijn coach Rudy Cheu Choi zijn eerder deze week in Cochabamba aangekomen. Ondertussen zijn de zwemmers met hun coach en karateka Amadeo Main met coach Andre Joekoe reeds vertrokken uit Bolivia.

-Vereniging van Sport Journalisten in Suriname/SMEsport-