Odesur 2018: Sahil Jagernath haalt het niet

7 June 2018

In: Sport
Comments: 0

Donderdag 7 juni 2018 – Op dag twee van het onderdeel 25 meter rapid fire heeft de Surinaamse schutter Sahil Jagernath minder gepresteerd. Hij kwam dinsdag tijdens de elfde Zuid-Amerikaanse Spelen uit op 235 punten, nadat hij maandag met 249 had afgesloten.
Daarmee werd hij twaalfde overall met 484.

In Escuela Militar de Sargentos del Ejército in Tarata begon de zeventienjarige Jagernath nog sterk en had hij 93 punten in de eerste ronde, zijn hoogste score in het toernooi. Daarna kwam hij tot negentig en net als maandag was ook zijn derde ronde het minst; de Surinamer registreerde zijn laagste score overall, namelijk 52 punten. Maandag waren zijn scores 89, 91 om 69 punten.

Bij het onderdeel 25 meter rapid fire moesten alle dertien schutters dertig keer schieten. Er waren twee series van steeds vijf schoten binnen respectievelijk acht, zes en vier seconden. De Peruviaan Marko Zevallos, die maandag in dezelfde heat als Jagernath zat, was in de tweede fase het best met 283 punten. Maar in de finale waaraan de top zes meedeed, ging de gouden medaille naar de Braziliaan Ederson Duarte. Met slechts een punt minder pakte Zevallos zilver en Diego Quiroga van Bolivia brons.

Jagernath, die net als zijn coach Rudy Cheu-Choi mikte op een plek in de middenmoot, richt zich nu op het onderdeel 10 meter air pistol, dat vandaag wordt afgewerkt. Mogelijk dat de Surinamer, die aan zijn eerste internationaal toernooi meedoet, daarop beter presteert. Immers, in 2017 – toen amper zestien jaar – werd hij nationaal kampioen van Suriname op dat onderdeel.

-de Ware Tijd-