Odesur 2018: Zware nederlaag taekwondoka Tosh van Dijk

7 June 2018

In: Sport
Comments: 0


Donderdag 7 juni 2018 – Tosh van Dijk is woensdag uitgeschakeld tijdens de elfde Zuid-Amerikaanse Spelen. In Cochabamba, Bolivia verloor de Surinaamse taekwondoka ruim van Ignacio Alfonso Morales Puentes van Chili: 6-27. Voor Van Dijk geen mooi cadeau op zijn 24ste jaardag.

De uitschakeling van de Surinamer in de gewichtsklasse 58-68 kilogram met negen vechters is toch wel een verrassing. Vier jaar geleden had hij namelijk in Chili goud gewonnen tijdens ditzelfde sportevenement. Sportjournalist Marciano Zalman, die met de delegatie in Bolivia zit, laat de Ware Tijd weten dat Van Dijk binnen dertig seconden al flink achterstond.

Volgens de vechter en zijn coach Ronnie Jackson waren ze goed voorbereid, “maar die jongen heeft van begin tot eind gedomineerd”, aldus Zalman, die eraan toevoegt dat Van Dijk down was na zijn verlies.

-de Ware Tijd-