Oefeninterland basketbal Natio tegen Frans-Guyana

11 June 2018

In: Sport
Comments: 0

Maandag 11 jun 2018 – De Nationale Basketbal Selectie bij de heren en dames heeft in het afgelopen weekend oefeninterlands gespeeld tegen de selecties van Frans Guyana. De games zijn in de Ismay van Wilgen sporthal afgewerkt. De uitslagen op een rij:

Zaterdag 09 juni:
Surinaamse nationale dames selectie dames – Frans-Guyana 60-54
Surinaamse nationale heren selectie heren – Frans-Guyana 86-59

Zondag 10 juni:
Surinaamse nationale selectie dames – Frans-Guyana 55-53
Surinaamse nationale selectie heren – Frans-Guyana 95-44

Van 17 tot en met 30 juni 2018 vinden in de Anthony Nesty Sporthal de FIBA Women’s Caribbean Cup en de FIBA Americup 2021 Caribbean Pre-Qualifier Competition plaats. Het is na 20 jaar, dat Suriname weer het gastland mag zijn van 2 prestigieuze toernooien, op het gebied van heren en dames basketbal. In beide toernooien zullen er maar liefst 7 damesteams en 10 herenteams uit de regio tegen elkaar uitkomen.

De FIBA AmeriCup 2021 Caribbean Pre-Qualifier zal twee teams kwalificeren voor de FIBA AmeriCup 2021 Qualifiers begin september. De FIBA Women’s Caribbean Cup zal drie teams kwalificeren voor de FIBA Women’s Centrobasket Championship later dit jaar.

Met de organisatie van beide toernooien wordt Suriname in de gelegenheid gesteld zich van haar beste zijde te laten zien. Zowel het nationaal team van de heren als de dames krijgt hierdoor een unieke kans om zich op eigen bodem te profileren voor lokaal en internationaal publiek en de basketbalsport in Suriname naar een hoger niveau te tillen.

Aan de FIBA Women’s Caribbean Cup (17 – 21 juni) participeren:
Poule A: Cuba, Bahamas, St. Vincent and the Grenadines.
Poule B: Suriname, Dominicaanse Republiek, Guyana, Barbados.

FIBA Americup 2021 Pre-Qualifier Games (24 – 30 juni):
Participerende landen poule A: Guyana, Grenada, St. Lucia, St. Vincent and the Grenadines, Suriname. Poule B: Barbados, Haiti, Bermuda, Antigua and Barbuda, Montserrat.

-SMEsport-