Openingsduel WK belooft voor de liefhebber weinig goeds

8 June 2018

In: Sport
Comments: 0

Vrijdag 8 juni 2018 – Op basis van de wereldranglijst dreigt de openingswedstrijd van het WK in kwalitatief opzicht, weinig hoogstaand te worden. Met gastland Rusland en Saudi-Arabië nemen de twee landen het tegen elkaar op die van alle WK-deelnemers het laagste op de wereldranglijst staan.

Rusland wacht al maandenlang op een overwinning en is op de nieuwste wereldranglijst afgezakt naar plek 70, drie plaatsen onder Saudi-Arabië (67ste).

“De resultaten van de nationale ploeg zijn niet goed”, zei president Vladimir Poetin donderdag in een telefoongesprek met de internationale pers. “Maar de miljoenen voetbalfans in Rusland rekenen erop dat het team zijn beste kant laat zien op het WK en een grootse prestatie kan leveren.”

Gezien de plekken op de wereldranglijst moet Brazilië (tweede) tegen Zwitserland (zesde) de beste groepswedstrijd worden. Veel voetballiefhebbers kijken ook uit naar het duel tussen Europees kampioen Portugal (vierde) en Spanje (tiende).

-Algemeen Dagblad-