Opgeluchte Messi vindt dat WK nu pas echt begint voor Argentiniƫ

27 June 2018

In: Sport
Comments: 0

Woensdag 27 juni 2018– Lionel Messi was dinsdag door het dolle heen na de zege van ArgentiniĆ« op Nigeria (2-1). De vicewereldkampioen ontsnapte door een late treffer van Marcos Rojo aan uitschakeling op het WK in Rusland.

“We hadden er alle vertrouwen in dat we deze wedstrijd zouden winnen, al hadden we niet verwacht dat het zo lastig zou worden”, zei Messi direct na het duel in Sint-Petersburg tegen het Argentijnse TyC Sports. “Dit is een geweldige manier om je te kwalificeren voor de volgende ronde.”

Messi was in de eerste twee groepswedstrijden tegen IJsland (1-1) en Kroatiƫ (0-3-nederlaag) grotendeels onzichtbaar, wat hem in eigen land veel kritiek opleverde. De 31-jarige aanvaller haalde dinsdag zijn gram door in de veertiende minuut op fraaie wijze de score te openen.

Vlak na rust kwam Nigeria via een rake strafschop van Victor Moses op gelijke hoogte, waardoor Argentiniƫ virtueel uitgeschakeld was. Rojo zorgde in de 86e minuut voor grote opluchting in het kamp van de Zuid-Amerikanen, die in de achtste finales Frankrijk treffen.

“Ik wist dat God aan onze kant stond en ons niet in de steek zou laten”, jubelde Messi. “Ik dank alle mensen die hier waren voor hun opofferingen en ik dank de mensen in ArgentiniĆ« die ons altijd gesteund hebben. Zij hebben zich niet laten afleiden door alle onzin die verspreid werd. Het is eens te meer aangetoond dat niks belangrijker is dan het shirt van het Argentijnse elftal.”

“Ons WK begint nu pas echt. We moesten winnen, op welke manier dan ook. Na vandaag moet er een nieuw WK voor ons beginnen.”

-NU.nl/ ANP-