Real Madrid betaalt 45 miljoen voor Braziliaans toptalent Rodrygo (17)

15 June 2018

In: Sport
Comments: 0

Vrijdag 15 juni 2018 – Real Madrid en Santos hebben overeenstemming bereikt over de overgang van het toptalent Rodrygo. Naar verluidt is er 45 miljoen euro gemoeid met de transfer van de zeventienjarige Braziliaan.

De middenvelder maakt pas in juli 2019 de overstap naar de winnaar van de Champions League. Hij tekent nu al wel een contract voor zes jaar.

Santos bevestigde de transfer vrijdag en kondigde een persconferentie aan waarin meer details bekendgemaakt zullen worden.

Rodrygo speelde sinds 2011 in de jeugd van Santos, de club die eerder Neymar opleidde. Dit jaar verbrak Rodrygo een record van zijn illustere voorganger door de jongste speler met een hattrick in de Braziliaanse competitie te worden.

Op een leeftijd van 17 jaar en 145 dagen maakte hij binnen negen minuten drie treffers tegen Vitoria. Eerder werd hij op een leeftijd van 17 jaar en 2 maanden al de jongste doelpuntenmaker ooit in de Copa Libertadores.

-NU.nl/Getty Images-