Ronaldo bezorgt Portugal met hattrick punt in spektakelstuk tegen Spanje

15 June 2018

In: Sport
Comments: 0

Vrijdag 15 juni 2018 – Cristiano Ronaldo heeft Portugal vrijdagavond aan een punt geholpen in de kraker tegen Spanje in de groepsfase van het WK. De 33-jarige aanvaller maakte in een spektakelstuk in Sochi een hattrick voor zijn land: 3-3.

Ronaldo opende al na vier minuten de score uit een strafschop. Halverwege de eerste helft bracht Diego Costa Spanje op gelijke hoogte, waarna Ronaldo vlak voor rust opnieuw trefzeker was.

In de tweede helft bogen de Spanjaarden de achterstand na rust om in een voorsprong. Costa maakte tien minuten na rust de 2-2 en Nacho zorgde even later voor de derde treffer van zijn land, maar Ronaldo hielp de Portugezen in de slotfase toch nog aan een punt.

Ronaldo evenaarde met zijn eerste doelpunt tegen Spanje het record van de Braziliaanse legende Pelé en de Duitsers Uwe Seeler en Miroslav Klose. Hij werd de vierde speler die op vier verschillende WK’s tot scoren kwam.

Door het gelijkspel staan Spanje en Portugal met één punt tweede en derde in groep B. De Spaanse selectie had een aantal roerige dagen achter de rug. Bondscoach Julen Lopetegui werd een dag voor de start van het WK ontslagen, waarna Fernando Hierro enkele uren later als zijn tijdelijke opvolger werd aangesteld.

-NU.nl/ ProShots-