Rusland verslaat ook Egypte en is vrijwel zeker van achtste finales WK

19 June 2018

In: Sport
Comments: 0

Dinsdag 19 juni 2018 – Rusland is zo goed als zeker van een plek in de achtste finales van het WK. Het gastland was dinsdag in het tweede groepsduel duidelijk te sterk voor Egypte: 3-1.

Na een doelpuntloze eerste helft werd het vroeg in de tweede helft 1-0 door een eigen goal van Egyptenaar Ahmed Fathi. Gesteund door het thuispubliek liep Rusland dankzij Denis Cheryshev en Artem Zyuba verder uit.

Sterspeler Mohamed Salah – die op tijd hersteld is van een schouderblessure en in de basis stond – deed in de 73e minuut nog iets terug door een strafschop te benutten, maar dat doelpunt kwam te laat voor Egypte.

De Russen hadden het eerst groepsduel al met 5-0 van Saoedi-Arabië gewonnen. De ploeg van bondscoach Stanislav Cherchesov werd in aanloop naar het WK weinig kansen toegedicht, maar kan de knock-outfase nu amper nog ontgaan.

Egypte boog in het eerste groepsduel in de slotminuten voor Uruguay (1-0) en kan een plek in de volgende ronde vergeten. Uruguay en Saoedi-Arabië treffen elkaar woensdag.

-NU.nl/ ProShots-