Saoedi-Arabië boekt tegen Egypte eerste WK-zege sinds 1994

25 June 2018

In: Sport
Comments: 0

Maandag 25 juni 2018– Saoedi-Arabië heeft maandag voor het eerst in 24 jaar een WK-wedstrijd gewonnen. De ploeg van bondscoach Juan Antonio Pizzi was in de laatste groepswedstrijd dankzij een doelpunt in blessuretijd met 2-1 te sterk voor Egypte, dat net als Saoedi-Arabië al uitgeschakeld was.

Mohamed Salah opende na 22 minuten de score in de Volgograd Arena en tekende daarmee voor zijn tweede treffer dit WK. Salman Al-Faraj schoot in de blessuretijd van de eerste helft een penalty raak en bracht de stand weer gelijk.

Doelman Essam El-Hadary vervulde vlak daarvoor nog een heldenrol door een strafschop van Fahad Al-Muwallad te stoppen. De aanvoerder van Egypte kwam voor het eerst dit WK in actie en mag zich met zijn 45 jaar en 161 dagen de oudste doelman ooit op een WK noemen.

Het duel leek te eindigen in een 1-1 gelijkspel, maar Salem Al-Dawsari bracht daar in de vierde minuut van de blessuretijd verandering in met een bekeken schot in de verre hoek. Egypte, dat net als Saoedi-Arabië zijn eerste twee wedstrijden verloor, eindigde het WK daardoor zonder punten.

Tijdens de twee eerdere WK-deelnames in 1934 en 1990 wisten de Farao’s ook geen overwinning te boeken. De laatste WK-zege van Saoedi-Arabië dateerde van 1994, toen het land uit het Midden-Oosten tot de achtste finales reikte.

-NU.nl/ ANP-