Serena Williams als 25e geplaatst op Wimbledon; Federer blijft nummer 1

29 June 2018

In: Sport
Comments: 0

Vrijdag 29 juni 2018– Serena Williams begint volgende week als nummer 25 van de plaatsingslijst aan Wimbledon. De 23-voudig Grand Slam-winnares kan ondanks haar lage positie op de wereldranglijst rekenen op een beschermde status in Londen.

De voormalige nummer één van de wereld viel ver terug op de WTA-ranking, omdat ze maanden afwezig was vanwege haar zwangerschap. Inmiddels heeft de Amerikaanse de weg omhoog weer ingezet en is ze de mondiale nummer 183.

Wimbledon is het enige Grand Slam-toernooi dat de plaatsingslijst niet per definitie baseert op de wereldranglijst. Daardoor is zevenvoudig winnares Williams als 25e ingeschaald.

Zondag liet de US Open weten bij het opstellen van de plaatsingslijst ook rekening te houden met topspelers die terugkomen na zwangerschap. Eerder dit jaar kon Williams bij Roland Garros niet rekenen op een beschermde status en dat leidde tot kritiek.

De top tien wordt gecompleteerd door Caroline Wozniacki, titelverdediger Garbiñe Muguruza, Sloane Stephens, Elina Svitolina, Caroline Garcia, Karolina Pliskova, Petra Kvitova, Venus Williams en Madison Keys.

Roger Federer
Bij de mannen is Roger Federer ondanks zijn tweede plaats op de ATP-ranking, de nummer één van de plaatsingslijst. De Zwitser won Wimbledon vorig jaar voor de achtste keer.

De top tien bestaat verder uit nummer één van de wereld Rafael Nadal, Marin Cilic, Alexander Zverev, Juan Martin del Potro, Grigor Dimitrov, Dominic Thiem, Kevin Anderson, John Isner en David Goffin.

Wimbledon begint op maandag 2 juli en duurt tot en met 15 juli.

-NU.nl-