Serena Williams moet geblesseerd afhaken voor kraker tegen Sjarapova

5 June 2018

In: Sport
Comments: 0

Dinsdag 5 juni 2018 – Het duel tussen Serena Williams en Maria Sjarapova gaat niet door. De 36-jarige Amerikaanse heeft zich teruggetrokken voor de wedstrijd in de vierde ronde van Roland Garros.

Williams heeft een blessure aan haar borstspier, zo liet ze teleurgesteld weten op een persconferentie in Parijs. “Ik kan op dit moment niet serveren, dus ik ben niet in staat om te spelen. Ik ben meer dan teleurgesteld. Ik heb zoveel tijd met mijn dochter en familie opgegeven voor deze rentree”, zegt Williams. “Ik heb deze blessure nog nooit gehad, maar het doet enorm veel pijn. Ik baal er verschrikkelijk van dat ik nu moet afhaken, want ik hou ervan om tegen Maria te spelen. Maar ik had mezelf beloofd dat ik niet zou gaan spelen als ik me niet topfit voel.”

Williams liep haar blessure gisteren op in het dubbelspel, waarin ze samen met haar zus Venus werd uitgeschakeld. Sjarapova neemt het in de kwartfinale van Roland Garros op tegen de winnares van de partij tussen Garbiñe Muguruza en Lesia Tsoerenko.

Nadal zonder setverlies naar kwartfinale
Rafael Nadal heeft zich zonder setverlies geplaatst voor de kwartfinale van Roland Garros. De Spanjaard versloeg de Duitser Maximilian Marterer in drie sets (6-3, 6-2, 7-6(4)).

De gravelkoning neemt het in de kwartfinale op tegen Diego Schwartzman. Nadal jaagt op zijn elfde eindzege in het grand slam van Parijs. De tienvoudig winnaar heeft inmiddels 33 sets op rij gewonnen op het Franse Open.

-Algemeen Dagblad-