Spanje boekt dankzij gelukkig doelpunt Costa nipte zege op Iran

20 June 2018

Woensdag 20 juni 2018- Spanje heeft vijf dagen na het spectaculaire gelijkspel tegen Portugal (3-3) zijn eerste overwinning geboekt op het WK in Rusland. Iran werd woensdag in groep B door een treffer van Diego Costa met 1-0 verslagen.

Bij het Spaanse doelpunt kwam het nodige geluk kijken. Costa, al twee keer trefzeker tegen Portugal, kreeg de bal in de 54e minuut via de Iraanse verdediger Seyed Majid Hosseini tegen zijn voet geschoten en liet zo doelman Alireza Beiranvand kansloos.

Iran leek tien minuten later langszij te komen in de Kazan Arena, maar de gelijkmaker van Saeid Ezatolahi werd na raadplegen van de videoscheidsrechter afgekeurd wegens buitenspel.

Spanje komt door de overwinning samen met Portugal, dat eerder woensdag met dezelfde cijfers won van Marokko, aan kop in groep B.

Iran houdt met drie punten uit twee duels ook nog kans op het bereiken van de achtste finales. Marokko is na twee nederlagen uitgeschakeld.