Spanje groepswinnaar na remise tegen Marokko; Portugal schakelt Iran uit

25 June 2018

In: Sport
Comments: 0

Maandag 25 juni 2018– Spanje en Portugal hebben zich maandag geplaatst voor de achtste finales van het WK. De Spanjaarden kroonden zich tot winnaar van groep B door met 2-2 gelijk te spelen tegen Marokko, terwijl de Portugezen zich dankzij een 1-1 gelijkspel tegen Iran bij de laatste zestien voegden.

Portugal had aan een gelijkspel tegen Iran genoeg om zich voor de achtste finales te plaatsen. De ploeg van bondscoach Fernando Santos kwam vlak voor rust op voorsprong dankzij een schitterende treffer van Ricardo Quaresma.

Iran maakte in blessuretijd nog gelijk, maar de ploeg van AZ-aanvaller Alireza Jahanbakhsh was in de absolute slotfase niet meer in staat de winnende treffer te maken en zich zo voor de achtste finales te plaatsen.

Cristiano Ronaldo, in de eerste twee groepswedstrijden tegen Spanje en Marokko al goed voor vier doelpunten, verzuimde zijn doelpuntenaantal uit te breiden. De aanvaller van Real Madrid mocht tien minuten na rust aanleggen voor een strafschop, maar stuitte op doelman Alireza Beiranvand.

Door de remise van Portugal kroonde Spanje, dat met 2-2 gelijkspeelde tegen Marokko, zich tot groepswinnaar. De wereldkampioen van 2010 vocht zich tot twee keer toe terug van een achterstand en Iago Aspas voorkwam in blessuretijd een nederlaag. Hakim Ziyech, Karim El Ahmadi en Nordin Amrabat stonden in de basis bij Marokko.

Spanje eindigt net als Portugal met vijf punten, maar heeft een beter doelsaldo. Iran strandt met vier punten op de derde plek in groep B en Marokko eindigt met één punt onderaan.

In de achtste finales neemt groepswinnaar Spanje het op tegen Rusland, dat als tweede eindigde in groep A. Portugal treft Uruguay, de winnaar van die poule.

-NU.nl/ ANP-