Sportdag voor kinderen met een beperking

2 June 2018

In: Sport
Comments: 0

Zaterdag 2 juni 2018 – De Ilonka Elmont Foundation heeft vrijdag de eerste indoor sportdag gehouden. Samen met het Bureau Speciaal Onderwijs werd de dag georganiseerd in de Ismay van Wilgen sporthal. De kinderen van de Samuelschool, Marcel Ria school en Jule Fernandes school konden zich vermaken onder begeleiding van de vrijwilligers van de Foundation, studenten van de Academie van Lichamelijk Opvoeding (ALO) uit Amsterdam en studenten van het Natin uit Suriname.

De kinderen hadden de mogelijkheid om 7 verschillende spelletjes te doen en werden door middel een doordraaisysteem langs alle stations gebracht. Waar de Foundation normaal gewend is om op een groot sportveld de sportdag te houden werd er voor de afwisseling nu gekozen dit in een sporthal te doen. Met goed afgemeten en uitgezette veldjes was het mogelijk om alle spelletjes uit te voeren.

Halverwege de sportdag hebben ook de kinderen van de Louis Braille school meegedaan aan de sportdag. De kinderen van de Louis Braille school waren nauwelijks opgenomen in de sportdag of er stond een schoolbus met ruim 50 kinderen van het Gouden Hart voor de deur. Ook zij werden meegenomen in de gedachten die achter deze sportdagen staan namelijk: Sporten is het leukste wat er is om te doen en sporten verbindt.
Door de flexibiliteit van alle vrijwilligers werd dit wederom onverwacht bezoek zonder problemen opgevangen en was de sportdag van ruim 170 kids uitgegroeid tot een sportdag met meer dan 220 kinderen met een beperking.

Deze sportdagen waarbij ook een rolmodel, een bekende artiest of sporter, gekoppeld zijn motiveren en inspireren de jongeren vooral in deze tijd om iets positiefs te doen.

De ALO studenten, onder leiding van de Ilonka Elmont Foundation, lopen sinds februari stage bij onder andere het Speciaal Onderwijs en andere instellingen. Als extra taak en meetmoment hebben zij onder supervisie twee sportdagen georganiseerd. Deze sportdag gold dan ook als afsluiting van hun stageperiode. De volgende sportdag staat gepland in oktober.

-Ilonka Elmont Foundation/SMEsport-