Sporters ODESUR en Pan-Am damkampioen gehuldigd

18 June 2018

In: Sport
Comments: 0

Maandag 18 juni 2018 – In de Sports Hall of Fame Suriname zijn de sporters van de Zuid- Amerikaanse Spelen ODESUR en de Pan- Amerikaanse Damkampioenschap afgelopen zaterdagavond gehuldigd. Op deze avond is er ook speciale dank gericht aan de Vereniging van Sportjournalisten die gezorgd heeft voor de ODESUR-verslaggeving vanuit Cochabamba, Bolivia.

Suriname heeft tijdens de ODESUR 3 medailles behaald. 1 goud en 1 brons door Renzo Tjon A Joe met zwemmen en 1 goud door Miquel van Assen met hink-stap-springen. Guno Burleson die het Pan-Amerikaans damkampioenschap op zijn naam heeft geschreven mag zich nu ook de Internationaal Grootmeester (GMI) noemen.

Vol trots heeft de minister van Sport- en Jeugdzaken, Lalini Gopal, de inspanningen van de sporters op een afstand mogen volgen via de media. Zij heeft ook haar waardering uitgesproken voor de inspanningen van het Surinaams Olympisch Comité (SOC), de bonden die vertegenwoordigd waren, en de coaches om de afvaardiging mogelijk te maken. Het ministerie ondersteunt waar nodig en wat mogelijk is. Aan de sporters die geen medaille hebben behaald gaf de sportminister mee dat het beschouwd moet worden als een meetmoment om zich in het vervolg extra in te zetten. Namens de Surinaamse Regering, het SOC en de samenleving heeft de minister hulde uitgebracht aan de sporters en bijzondere waardering getoond aan de medaille winnaars.

De Voorzitter van het SOC, Ramon Tjon A Fat, is ook bijzonder trots op de sporters. Hij gaf aan dat het SOC tevreden is met de geleverde prestaties na alle inspanningen om deel te kunnen nemen aan de internationale toernooien. Momenteel worden de sporters voorbereidt op de Olympische Spelen 2020 die in Tokyo zal worden gehouden.

De voorzitter van de Atletiek Bond, Dennis Mac Donald, en de ondervoorzitter van de Dambond, John Hasrat, hebben ook hun waardering uitgesproken voor de geleverde prestaties. Ook hebben zij de sporters gemotiveerd om zich te blijven inspannen om Suriname waardig uit te dragen.

Guno Burleson heeft de Pan- Amerikaanse Damkampioenschappen voor de derde keer gewonnen. Arief Salarbaks die ook heeft deelgenomen aan dit toernooi heeft het semi kampioenschap misgelopen. Suriname heeft over het algemeen goed gepresteerd. Het toernooi werd in Willemstad, Curaçao gehouden. De overige ODESUR-sporters voor Suriname waren: Sunayna Wahi, Yigal Bergen, Gian Issa, Anouk Ma Ajong, Amadeo Main, Irvin Hoost, Jair Tjon En Fa, Sahir Jaggernath, Tosh van Dijk, Abdoel Mohamed en Mitch Nai Chung Tong. De Chef de Mission was Desire Eendragt. Hij was het aanspreekpunt voor de atleten, coaches en nationale officials en was ook verantwoordelijk voor de goede gang van zaken voor de Surinaamse delegatie.

-ministerie van Sport en Jeugdzaken-