Stemmenjacht Marokko, VS, Mexico en Canada voor WK 2026 begonnen

12 June 2018

In: Sport
Comments: 0

Dinsdag 12 juni 2018 – De twee kandidaten voor de organisatie van het WK voetbal in 2026 zijn op stemmenjacht in Moskou. Marokko presenteerde maandag net als de Verenigde Staten, Mexico en Canada hun programma tijdens een bijeenkomst met afgevaardigden van vijftig Afrikaanse lidstaten.

Beide kanshebbers proberen vandaag Europese bonden te overtuigen van hun plannen.
Woensdag stemmen maximaal 207 voetbalbonden waar het WK over acht jaar moet worden gehouden. Verenigde Staten, Canada en Mexico zijn torenhoog favoriet. De drie landen hebben al voldoende stadions en beschikken over een goede infrastructuur. De afstanden tussen de speelsteden zijn wel groot.

Marokko hoopt vooral te profiteren van het beleid van de Amerikaanse president Donald Trump, die niet overal populair is. Niet alle Afrikaanse landen zullen op Marokko stemmen. Namibië en Zimbabwe steunen de kandidatuur van de VS, Canada en Mexico.

-Algemeen Dagblad-