Surinaamse Basketbal Associatie op bezoek bij minister Gopal

9 June 2018

In: Sport
Comments: 0

Zaterdag 9 juni 2018 – Vergezeld door bestuursleden Henk Rahan en Abigail Josafath-Biswane heeft de ondervoorzitter van de Surinaamse Basketbal Associatie (SBA), Conrad Issa, een kennismakingsbezoek gebracht aan minister Lalini Gopal van Sport- en Jeugdzaken.

Tijdens die ontmoeting heeft het bestuur bij monde van Issa breedvoerig gesproken over de plannen en projecten van de SBA. Aan de orde kwamen onder ander zaken als hun beleidsplan voor de komende vijf jaren, hun nieuw competitie product, het opzetten van een eigen sporthal en de aankomende kwalificatietoernooien voor zowel de dames als de heren. Issa maakte van de gelegenheid gebruik de minister ook gedetailleerd te infomeren over het FIBA kwalificatie toernooi, dat van 17 tot en met 30 juni in Suriname wordt gehouden. Het basketbaltoernooi wordt in Suriname na langer dan 23 jaren gehouden, omdat met name de sportaccommodaties niet voldeden aan de vereisten van FIBA. Om het toernooi in Suriname mogelijk te maken zijn er enkele essentiële investeringen gepleegd in de Anthony Nesty Sporthal.

Minister Gopal gaf te kennen onder de indruk te zijn van de grootse plannen en de visie van de bond, alsook de professionele aanpak van de bond. De bewindsvrouw benadrukte dat haar ministerie bereid is samen met de SBA te werken aan de verdere ontwikkeling van de basketbalsport. “We hebben een gemeenschappelijk doel en zullen dan de krachten moeten bundelen om tot een grotere impact te komen.” Ook heeft de minister toegezegd om waar nodig en mogelijk volledige ondersteuning te bieden om het aankomend toernooi tot een succes te maken. ”Het is een nationale zaak en wij moeten als land zowel organisatorisch als sportief onze beste zijde laten zien” benadrukte de minister. Ik zal me blijven inzetten samen met alle actoren van het ministerie zodat u de doelen kunt verwezenlijken voor onze basketbalbalsport maar in de ruimste zin des woord voor de sporters en vooral onze jeugdigen.

Issa benadrukte dat het niet alleen belangrijk is dat de relatie met het Ministerie van Sport- en Jeugdzaken wordt voortgezet, maar ook geïntensiveerd wordt om de basketbalsport verder te ontwikkelen.

-ministerie van Sport en Jeugdzaken-