Suriname in overtime naar derde zege op rij

28 June 2018

In: Sport
Comments: 0

Donderdag 28 juni 2018– Er waren vijf extra minuten voor nodig, maar de nationale basketbalselectie heeft ook zijn derde wedstrijd op rij in de AmeriCup 2018 Caribbean Pre-Qualifier in winst kunnen omzetten. Tegen Sint Vincent en de Grenadines werd het 88-86.

“Ik miste die bal op het einde nog, maar we bleven vechten en het wierp in overtime zijn vruchten af”, aldus aanvoerder Sergio de Randamie die in de slotseconden van reguliere speeltijd op de valreep een lay-up miste. De Randamie mocht vooral zijn teamgenoten Earvin de Randamie en Gylan Watamaleo danken dat die aan het einde van de wedstrijd die misser goed maakten. Het duo was verantwoordelijk voor acht van de elf punten van Suriname in overtime. Watamaleo, die in de vorige wedstrijd tegen Grenada nog een at-the-buzzer game-winner scoorde was in de eindfase van reguliere speeltijd opnieuw belangrijk met een koelbloedige driepunter die de stand 77-77 gelijktrok, terwijl de bijdrage van De Randamie in de verlenging eveneens cruciaal was.

Overige uitslagen:
Grenada-Sint Lucia 73-69
Haiti-Montserrat 110-50
Antigua-Barbados 62-55

-de Ware Tijd-