SUVOBO op bezoek bij minister Gopal

22 June 2018

In: Sport
Comments: 0

Vrijdag 22 juni 2018– Een deel van het bestuur van de Surinaamse Volleybalbond (SUVOBO), onder leiding van de voorzitter Verdy Getrouw, was op bezoek bij Minister Lalini Gopal van Sport- en Jeugdzaken. De voorzitter heeft de minister dinsdag geïnformeerd over de aankomende toernooien en de uitdagingen van de bond.

De bond is druk bezig met de voorbereidingen van een aantal toernooien. De U-23 dames is donderdag vertrokken voor een toernooi in Bonaire dat van 21 tot en met 25 juni wordt gehouden. Het toernooi dat hierna volgt is de Caribbean Zonal Volleyball Association (CAZOVA) U-23 volleybal kampioenschappen voor mannen en de senioren kampioenschappen voor vrouwen. Suriname is gastland voor dit toernooi en vindt van 30 juni tot en met 02 juli plaats.

De kampioenschappen voor de heren wordt in de periode 04 tot en met 12 augustus georganiseerd. Deze toernooien zijn een voorloper op de Continental Games die in oktober plaatsvinden. Volgens de voorzitter van de bond zijn de toernooien belangrijk voor de ontwikkeling van vooral de jonge spelers. Daarom stelt hij de participatie van Suriname aan de jaarlijkse Inter Guyanese Spelen (IGS) en Consejo Sudamericano de deportes escolares (CONSUDE games) op prijs. Naar aanleiding hiervan stimuleert de bond ook schooltoernooien.

Minister Gopal ondersteunt de initiatieven van de bond om de volleybal sport tot ontwikkeling te brengen. De bond zal ook om adviezen gevraagd worden wanneer het aankomt op de volleybal sport. Na het maken van afspraken heeft voorzitter Getrouw een activiteiten kalender overhandigd aan de minister.

-ministerie van Sport en Jeugdzaken-