Titelverdediger Duitsland uitgeschakeld op WK; Zweden en Mexico verder

27 June 2018

In: Sport
Comments: 0

Woensdag 27 juni 2018- Duitsland is woensdag uitgeschakeld in de groepsfase van het WK. De wereldkampioen van 2014 verloor zijn laatste wedstrijd in groep F zeer verrassend met 0-2 van Zuid-Korea, terwijl Zweden met liefst 3-0 won van Mexico en zich zo samen met de Mexicanen voor de achtste finales plaatste.

De wedstrijd tussen Duitsland en Zuid-Korea leek af te stevenen op een doelpuntloos gelijkspel, maar Zuid-Korea trok nog aan het langste eind door in blessuretijd twee keer te scoren.

Het is de eerste keer in de historie dat Duitsland al in de groepsfase van het WK strandt. De ploeg van bondscoach Joachim Löw, die het WK begon met een nederlaag tegen Mexico en zijn tweede groepswedstrijd nipt won van Zweden, eindigt met drie punten op de laatste plek.

Door de zeer verrassende uitschakeling van Duitsland is het de vraag of Löw kan aanblijven als bondscoach. De Duitse voetbalbond verlengde het contract van de keuzeheer vlak voor het WK nog tot en met 2022.

Zweden begon de laatste speelronde op de derde plek, maar pakt door de verrassend ruime zege op Mexico de groepswinst. Treffers van Ludwig Augustinsson, Andreas Granqvist en een eigen doelpunt van Edson Alvarez bepaalden de eindstand op 3-0 in Yekaterinburg.

In de achtste finales speelt Zweden tegen de winnaar van groep F, op dit moment nog Brazilië. Mexico neemt het op tegen de nummer twee uit die poule en dat is momenteel Zwitserland. Later vallen de beslissingen in groep F.

-NU.nl/ ProShots-