Tjon En Fa in halve finale 200 meter sprint

1 June 2018

In: Sport
Comments: 0

Vrijdag 1 juni 2018 – Jaïr Tjon En Fa zit nog steeds in de race voor eremetaal op de 200 meter sprint tijdens de elfde Zuid-Amerikaanse Spelen in Bolivia. De Surinaamse baanwielrenner heeft zich geplaatst voor de halve finales.

In Velódromo Villa Suramericana ontdeed Tjon En Fa zich woensdagavond in de vierde serie van de kwartfinales van Anderson Parra Cortez. Hij was in twee races de Colombiaan de baas: 9,925 om 9,998 seconden.

Voor de halve finale hebben zich ook geplaatst torenhoge favoriet Fabian Hernando Puerta Zapata van Colombia, diens landgenoot Kevin Santiago Quintero Chavarro en de Venezolaan Hersony Gadiel Canelo.

In de halve finale rijdt Tjon En Fa vrijdagochtend tegen Puerta Zapata. Tijdens de Pan-Amerikaanse kampioenschappen baanwielrennen van augustus 2017 op Trinidad en Tobago veroverde Puerta Zapata zilver en Tjon En Fa brons.
Chavarro neemt het in de andere halve finale op tegen Canelo. De races om de medailles zijn dan later vrijdag. Tjon En Fa doet zaterdag ook mee aan het onderdeel keirin.

-De Ware Tijd-