Uruguay als groepswinnaar verder op WK door ruime zege op tiental Rusland

25 June 2018

Maandag 25 juni 2018– Uruguay heeft maandag ook zijn derde groepswedstrijd op het WK gewonnen. De Zuid-Amerikanen waren in Samara met 3-0 te sterk voor Rusland en eindigen als eerste in groep A.

Luis Suarez opende in de tiende minuut de score. Halverwege de eerste helft verdubbelde Uruguay de marge via een eigen doelpunt van Denys Cheryshev.

De Russen moesten in de slotfase van de eerste helft ook nog met tien man verder na een tweede gele kaart voor Igor Smolnikov. Uruguay profiteerde pas in de extra tijd van de tweede helft van de overtalsituatie met een treffer van Edinson Cavani.

Door de overwinning eindigt Uruguay met negen punten als eerste in groep A. Rusland gaat met zes punten als tweede door naar de knock-outfase.

Uruguay en Rusland hadden zich na twee duels beide al verzekerd van een plek in de achtste finales en speelden om de groepswinst. De Zuid-Amerikanen moesten winnen om als eerste te eindigen en het gastland had aan een gelijkspel genoeg.