Uruguay na reeks gemiste kansen pas in slotfase langs Egypte

15 June 2018

In: Sport
Comments: 0

Vrijdag 15 juni 2018 – Uruguay heeft in de tweede wedstrijd op het WK in Rusland een moeizame 1-0 zege op Egypte geboekt. Arbiter Björn Kuipers zag dat verdediger José Maria Giménez kort voor tijd de winnende treffer maakte. Daarmee voorkwam de 23-jarige verdediger dat Luis Suarez de schlemiel van de dag werd. De spits had minstens drie keer kunnen scoren in Jekaterinenburg. Egypte kwam maar mondjesmaat in de buurt van het doel van Fernando Muslera.

Door de krappe zege bezet Uruguay de tweede plaats in poule A. Gastland Rusland is na de klinkende 5-0 overwinning in het openingsduel op Saoedi-Arabië koploper.

De Russen spelen dinsdag hun tweede poulewedstrijd tegen Egypte. Een dag later nemen Uruguay en Saoedi-Arabië het tegen elkaar op.

Egypte speelde de wedstrijd zonder Mohamed Salah. De sterspeler had te veel last van de schouderblessure die hij opliep in de Champions League-finale met Liverpool tegen Real Madrid (1-3).

Bij Uruguay stond het gevreesde spitsenkoppel Suarez-Cavani wel aan de aftrap. Met name de spits van Barcelona kreeg enkele goede kansen, maar slaagde er niet in om te scoren.
Na een afwachtende openingsfase kreeg Suarez de eerste echte kans, maar zijn schot ging ruim naast. Kort voor rust kreeg de oud-Ajacied een nog grotere mogelijkheid, maar na een hoekschop schoot hij van dichtbij in het zijnet.

In groep B spelen vandaag nog Marokko – Iran (nu gaande) en Portugal – Sanje (15.00 uur)

-NU.nl/ProShots-