Uruguay naar kwartfinales WK na zege op Europees kampioen Portugal

30 June 2018

In: Sport
Comments: 0

Zaterdag 30 juni 2018- Uruguay heeft zaterdag ten koste van Portugal de kwartfinales op het WK bereikt. De Zuid-Amerikanen wonnen dankzij twee doelpunten van Edinson Cavani met 2-1 en strijden met Frankrijk om een plek in de halve eindstrijd.

Door de uitschakeling van Portugal is het WK op één dag de twee beste spelers van de wereld kwijt. Nadat Lionel Messi met Argentinië ten onder ging tegen Frankrijk, kon Cristiano Ronaldo de Europese titel van twee jaar geleden geen passend vervolg geven met Portugal.

Cavani werd in Sochi de man van de wedstrijd. De spits kopte zijn land al vroeg op voorsprong en was in de tweede helft verantwoordelijk voor de 2-1. Pepe had tussendoor voor de gelijkmaker gezorgd.

Uruguay, dat in 1930 en 1950 wereldkampioen werd, en Frankrijk, de wereldkampioen van 1998, strijden vrijdag in Novgorod om een plaats bij de beste vier.

-NU.nl/ ProShots-