Verstappen hoopt op snellere banden leiding te kunnen pakken in Canada

10 June 2018

In: Sport
Comments: 0

Zondag 9 juni 2018 – Max Verstappen was zaterdag erg blij met zijn sterke kwalificatie voor de Grand Prix van Canada. De coureur van Red Bull Racing hoopt op de hypersoftbanden zondag vanaf de derde plaats de leiding te kunnen pakken tijdens de race.

Het was zelfs zijn beste kwalificatie van het seizoen. Bij de openingsrace in Australië werd Verstappen nog vierde. In China, Azerbeidzjan en Spanje kon hij daar vijfde plekken aan toevoegen.

Sebastian Vettel en Valtteri Bottas beginnen vanaf de eerste startrij op ultrasoftbanden, die één gradatie trager zijn dan de hypersofts. “Dat kan een voordeel zijn, als je er voorbij komt”, zei Verstappen tegen Ziggo Sport.

Verstappen kreeg dit jaar na een reeks incidenten flink wat kritiek op zijn risicovolle rijstijl. Op een persconferentie liet hij donderdag weten klaar te zijn met vragen over zijn fouten. Hij dreigde zelfs lachend een kopstoot uit te delen als journalisten er naar zouden blijven vragen. Na zijn sterke optreden in de kwalificatie kon Verstappen het dan ook niet laten om zijn criticasters de mond te snoeren. “Ik heb laten zien dat ik het nog kan”, zei hij over de boordradio.

De Grand Prix van Canada begint zondag om 20.10 uur Nederlandse tijd (15.10 uur Surinaamse tijd)

NU.nl/ Foto’s: Getty Images & AFP-