Voormalig wereldkampioen Fury wint bij rentree na depressie

10 June 2018

In: Sport
Comments: 0

Zondag 10 juni 2018 – Bokser Tyson Fury heeft zaterdagavond zijn rentree in de boksring opgeluisterd met een zege. De flamboyante Brit won in zijn geboortestad Manchester van Sefer Seferi, die na de vierde ronde opgaf.

De 2.06 meter lange Fury was in de eerste vier rondes de sterkere tegen de 28 centimeter kleinere Seferi. Het was onduidelijk waarom de Albaniër niet aan de vijfde ronde wilde beginnen. Het gevecht ging over maximaal tien rondes.

De 15.000 toeschouwers trakteerden Seferi op boegeroep en er werden zelfs voorwerpen naar de ring gegooid toen de Albaniër de strijd staakte.

In de eerste twee rondes van het gevecht viel Fury vooral op door zijn uitdagende en soms bijna dansende houding in de ring. Aan het eind van de tweede ronde kreeg hij van de scheidsrechter een waarschuwing wegens passiviteit.

In de laatste twee rondes deelde de Brit wel enkele rake klappen uit. Seferi ging tijdens de derde ronde tegen de grond, maar dat kwam vooral doordat hij weggleed en niet door een klap van Fury, die nogal traag oogde ten opzichte van zijn tegenstander.

Fury (29) kwam voor het eerst in actie nadat hij in 2015 de wereldtitels van de bonden WBA, IBF en WBO won tegen de Oekraïner Wladimir Klitschko. De Brit raakte zijn titels al snel weer kwijt na een positieve dopingtest.
Vervolgens belandde Fury in een diep dal. Hij raakte verslaafd aan alcohol en drugs en werd depressief. Het zwaargewicht raakte zijn bokslicentie kwijt en woog met 170 kilo zo’n zestig kilo meer dan in 2015.

Fury zei dat het “fantastisch” voelde om weer in de ring te staan. Hij keek al uit naar zijn volgende gevecht tegen een nog onbekende tegenstander op 18 augustus in Belfast.

-NU.nl/ Foto’s: AP & Hollandse Hoogte-